Ida & Arie

︎Nieuw-Amsterdam 


ᴏɴᴛᴍᴏᴇᴛ ᴅᴇ ᴅʀᴇɴᴛꜱᴇ ᴠʟᴀɢɢᴇɴʜɪᴊꜱᴇʀꜱ


★ ★ ★

De vlag van Ida & Arie is niet te missen in Nieuw-Amsterdam. Ida vond dat altijd al mooi, een Drentse vlag in de tuin. "Toen we er de ruimte voor hadden in de tuin, lieten we een vlaggenmast plaatsen en daar moest de Drentse vlag in. Die kregen we van vrienden. Het werd niet zo’n kleintje ook." Ida: “Nee dat mag gezien worden. We zijn trotse Drenten en ik vind de vlag gewoon mooi."

Arie: “Achter de IJsel voel ik toch altijd drukte em stress. Aan deze kant van de IJsel is het altijd rustig, fijn, vertrouwd. De type mensen die hier wonen, voelt gewoon als thuis. We bekommeren ons hier ook enorm om elkaar. Als de buurman even vraagt of ik kan helpen en andersom, dan help je elkaar. Dat is zo fijn aan Drenthen."

Ida: “Ik praat eigenlijk altijd Drents en als ik Nederlands praat, dan blijf je gewoon heel sterk het dialect horen. Of dat een belemmering is? Misschien, want ik heb dan wel moeite om helemaal Nederlands te praten, maar eigenlijk verstaan ze mij toch altijd wel. Ik ben een trotse Drent en dat mogen ze in het Westen best horen.”