De voorstelling (16+) 


De theatervoorstelling is een kennismaking met het leven van drie jonge mannen in het Drentse landschap. Niet alle Drenten in de documentaire zijn meteen een open boek. Er wordt hardop positief gesproken, maar als er iets gezegd wordt wat iets minder positief is, dan wordt dat bijna gefluisterd. Je houdt de zware verhalen voor jezelf, daar zit je een ander mee in de weg. Je moet gewoon deurdoen.

De voorstelling gaat dan ook over drie jongens die zichzelf leren kennen in Drenthe. Is dit de plek waar ik wil blijven en  waarom dan wel? Is alles wat mij over mezelf verteld is waar? Mag ik als Drent eigenlijk wel groot dromen? En wat gebeurd er als je alles in je dorp al gezien hebt, als je allang weet hoe alles werkt. Waar haal je dan je spanning vandaan? Deze voorstelling is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

September 2023 gaan we op tour en wordt op 4 plekken in Drenthe de voorstelling gespeeld.Onze locaties
︎ 1 & 2 September (19.30)
︎ Taribush De Jachthut,  Emelangen 2 Wijster
︎ 8 & 9 September (19.30)  
︎Het Bovenveen, Ruinerweg 12 Echten
Parkeren bij de locatie︎ 21 & 22 September (19.30)
︎Food in the Wood, Schoonebeek/Coevorden
Katshaarweg 4 Coevorden
Parkeren bij de locatie  (aangegeven borden)︎ 29 & 30 September (14.30 en 19.30) 
︎Schaapskooi Bargerveen, Ambachtsweg 4 Weiteveen
Parkeren bij locatie
Algemene informatie

• De theatervoorstelling duurt ±1 uur.  We verwelkomen je graag met een inbegrepen welkomstdrankje.
In de pauze kun je ook genieten van een drankje. Neem contant geld mee, want niet op elke locatie is een pinautomaat aanwezig.

• Neem je ticket (of boekingsnummer + naam) geprint of digitaal mee om te laten scannen.

• De middagvoorstelling start om 14.30, de avond voorstelling om 19:30. We verwelkomen je graag om 14:00 en 19:00 op locatie.

• Parkeren is gratis op alle locaties (kun je carpoolen, dan is dat natuurlijk mooi!).
Koop HIER je kaartje voor Harm, Menno of Simon


Tijdens het theaterstuk krijg je een inkijkje in het leven van 1 van de 3 Drentse jongens: Menno, Harm of Simon. Je loopt tijdens de voorstelling dus mee met 1 van de jongens. Vink daarom 1 van de jongens aan met wie je graag zou willen meelopen.

Er zijn 25 plekken per speler beschikbaar. Een kaartje kost 15 euro, daarbij krijg je 1 consumptie.  De voorstelling duurt om en nabij een uur. Meer praktische informatie is onderaan deze pagina te vinden!

JONGEREN van 16 t/m 27 JAAR MOGEN GRATIS KOMEN! Meld de namen (en leeftijd) gewoon even + de gewenste datum via dedrentsevlaggenhijsers@gmail.com of via een berichtje op Social Media.   

Leer Harm, Simon en Menno hieronder alvast kennen.


Harm


SimonMenno

Cast

Rik van den Top als Menno
Sem Donkers als Simon
Nick Kamerling als Harm
Janiek Vreeken als Eva
Gerrit van der Heide als de vader

Crew

Regie: Hans van der Werf
Dramaturg: Karijn van der Wijk 
Productie/vormgeving: Vera Vos en Okki Poortvliet


Dit project wordt financieel gesteund door: Poplab (K&C), Provincie Drenthe, Gemeente De Wolden, Gemeente Westerveld, Gemeente Coevorden, Gemeente Emmen, Gemeente Midden-Drenthe, Drents Museum, VSB Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.
• Je wandelt van scène naar scène. Het totale rondje is maximaal 1 kilometer, dus op pumps is het ook nog te doen ;-)

• De voorstellingen zijn grotendeels buiten, dus trek wat warmere kleding aan en neem voor de zekerheid een regenponcho mee. Liever geen paraplu, want dat kan vervelend zijn voor je achterburen.

• Heb je meegelopen met 1 van de jongens, maar ben je eigenlijk ook wel benieuwd naar het verhaal van de andere jongens? Boek dan gewoon nog een voorstelling op een andere locatie of tijdstip! 


• Zaterdagmiddag 30 September hebben we een leuk arrangement! Geniet voorafgaand van de voorstelling van een heerlijke, lokale, drentse lunch bij restaurant Wollegras voor €15,- O.a. schapenkaas uit Nieuw-Schoonebeek, geplukte lam of Weiteveens eitjes & meer. Overige vragen? Mail ons via dedrentsevlaggenhijsers@gmail.com