Over


Wij zijn Okki Poortvliet, Vera Vos & Hans van der Werf, alle 3 geboren Drenten. Onze roots liggen hier & de liefde voor Drenthe blijft er altijd inzitten. Daarom starten wij als jonge cultuurmakers het project 'De Drentse Vlaggenhijsers'! We gaan op zoek naar... de verhalen van de Drentse Vlaggenhijsers. Wie wonen hier in Drenthe? Welke (levens)verhalen schuilen er achter de Drentse Vlaggenhijsers? En waarom hijsen we de Drentse vlag? Trots? Saamhorigheid? Een project over (onze) Drentse cultuur, omgeving, verbondenheid (of niet), identiteit, taal, regionalisme & de gewone man.

Daarom gingen wij op Tjak in Drenthe op zoek naar Drentse vlaggenhijsers. Specifiek in de gemeenten De Wolden, Westerveld, Emmen, Coevorden & Midden-Drenthe. 

De (levens)verhalen van de Drentse Vlaggenhijsers die wij hebben gevonden verwerken we op dit moment op artistieke wijze naar een documentaire en theaterstuk. Het eindresultaat wordt vertoond in de participerende gemeenten (De Wolden, Westerveld, Emmen, Coevorden, Midden-Drenthe). 

Een voorproefje was deze zomer al te zien: een film-installatie in het Drents Museum, lees daar over hier meer. 

Er wordt een productie ontwikkeld door de drie makers, waarin er nog ruimte is voor lokale (amateur)makers, spelers, kwaliteiten & toevoegingen binnen de gemeenten. Van de opbouw op locatie tot aan het meedoen aan de productie. Heb je een tip of zie je een samenwerking zitten? Stuur ons dan een mail!Dit project wordt financieel gesteund door: Poplab (K&C), Provincie Drenthe, Gemeente De Wolden, Gemeente Westerveld, Gemeente Coevorden, Gemeente Emmen, Gemeente Midden-Drenthe, VSB Fonds en Sint Bernhard Fultuurfonds.